Logo Logo

Allsvenskan i segling har börjat

Allsvenskan i segling

Nu har allsvenskan i segling dragit igång. Den tredje deltävlingen kommer i år att hållas i Munksjön, Jönköping den 25-27 augusti. Allsvenskan i segling är en av fyra stora nationella tävlingar som ramar in H2O JÖNKÖPING – en fest på och omkring vatten, som äger rum i Jönköping den 17-27 augusti.

Seglarförbundet är mycket glada över att en av deltävlingarna sker i Jönköping City på Munksjön som är en ny arena för segling.

-Det är unikt att segla så nära land vilket kommer att bli en häftig upplevelse för både åskådare och seglare. Vi hoppas på en härlig publikfest, säger Emelie Lindström på Svenska Seglarförbundet.

På alla deltävlingar däribland Jönköping är ambitionen att under två och en halv tävlingsdagar hinna med 45 race vilket innebär 15 race per klubblag. Kappseglingarna är direktdömda på vattnet, så först i mål vinner. Varje besättning måste bestå av en person av varje kön och minst en seglare under 25 år. Men det är klubbarna – inte de individuella seglarna – som gör upp om vilken klubb som till slut bärgar guldet.

Allsvenskan 2017 består av de 15 bästa lagen från Allsvenskan 2016 samt de tre klubbar som tog sig till Allsvenskan via kval i Båstad hösten 2016. Dessa tre var Lommabuktens Seglarklubb, Oxelösunds Segelsällskap och Rörviks Segelsällskap.

Läs hela pressmeddelandet här