Logo Logo

Jönköping Marathon

Foto: Peter Appelin

Nästa år kommer ytterligare ett stort idrottsevenemang att inta Jönköping nämligen Jönköping Marathon.

De senaste månaderna har flertalet stora evenemang arrangerats i Jönköping. I maj arrangerades EM i mountainbike som följdes upp av VM i thaiboxning, Ironman 70.3 Jönköping och EM i barfotaåkning.

Tony Hatefnejad är grundare av löparföreningen Team Runner’s High och en av initiativtagarna till idrottsevenemanget. Tillsammans med Destination Jönköping presenterade föreningen den nya satsningen på en maratontävling i Jönköping.

– Tankarna presenterades i vintras, och de stämmer väl överens med den strategi som vi vill jobba med. Vi har inte de stora arenorna, men däremot har vi en naturlig arena och vi ska använda staden och omgivningen som arena. Det här fyller en stor lucka som har funnits, så det är med stor stolthet som vi är med och presenterar detta, säger Calle Tollén, event manager på Destination Jönköping.

Startdatum för Jönköping Marathon är 19 augusti 2017 och Marathon EXPO är öppet den 17-19 augusti. Fredagen den 18 augusti kommer även ett minimaraton för barn att avgöras.

– Det är perfekt att få hit en större löpartävling, det är ett bra sätt för att sätta Jönköping på kartan, säger Carl-Gustav Tollén.

Bered er på en härlig löparfest!

Stort intresse för Jönköping Marathon.